Що таке html?


На початку свого шляху, майже, кожен думає, що HTML - це мова програмування. Але це не так. Зараз я розповім тобі, що таке HTML.

Для початку уяви, що HTML це мова, якою спілкується твій браузер. Тобто, це все таки мова, але не мова програмування.

HTML - скорочення від "HyperText Mark-up Language" - перекладається як "Мова розмітка гіпертексту" (Гіпертекст - це текст, що не послідовно зв'язаний з іншими документами, тобто у вас є змога з першої сторінки документу перейти на останню). Іншими словами HTML - це мова розмітки, або ще один спосіб зберігання інформації. За допомогою HTML ти позначаєш текст, вказуючи своєму веб-переглядачу, як він має розуміти позначений текст, так само як і на жорсткому диску інформація зберігається в блоках, кластерах, секторах, доріжкаx і тільки за допомогою, такої, визначеної структури твій комп'ютер розуміє, що треба, а що не треба зчитувати.

У HTML текст позначається за допомогою теґів. Кожен HTML документ буде складатися з деякої групи елементів, де кожен елемент буде визначатися (починатися та закінчуватися) певним теґом (Для деяких елементів кінцевий теґ не є обов'язковим). Теґ — це назва елементу, записана у кутових дужках (< >)

Кожен HTML теґ має свою унікальну назву з визначеним синтаксисом, яка записується латинськими літерами і не чутливий до регістру.

Як саме веб-переглядач обробляє HTML-документ? Дуже просто, наприклад, веб-переглядач знайшов в документі ось такий рядок:

<title>Що таке HTML?</title>

Він знає, що елементом title позначають назву сторінки і цю назву потрібно відобразити так як у його запрограмували (зазвичай назва сторінки з'явиться на вкладці), якщо веб-переглядач не знайде такого елемента, то замість назви сторінки буде її адреса. Елемент table переглядач відобразить у вигляді таблиці, а елемент q скаже переглядачеві, що це цитата, жирним шрифтом відобразиться вміст елементу b.

Можливо у тебе виникнуло запитання, - "А навіщо, взагалі, цей HTML?". Відповідаю, просто комп'ютер за своєю природою тупий, це людині можна сказати якусь фразу і вона зрозуміє, що це адресовано їй та зрозуміє, що від неї хочуть. Комп'ютери так не вміють. Для них будь яка інформація - це сміття з 0 та 1, тому їм потрібно чітко вказати, кому адресована інформація, що вона означає і що з нею робити. І тільки після цього твій комп'ютер оживе.

Сподіваюсь після прочитаного матеріалу ти вже розумієш, що таке HTML, І коли тобі хтось говорить, що він запрограмував сайт на HTML. Ти вже знає, що нічого він не запрограмував, все запрограмовано до нього. Він просто вказав веб-переглядачеві, як розуміти його текст.


  html, web     19-02-2017